Reglament

1.-  La cursa està obert a tothom, tan si estan federats com si no ho estan ja que és de caràcter popular.
En cas de no disposar de llicència federativa, l’organització en contractarà una per donar cobertura als participants el dia de la cursa. Són vàlides tant la llicència de la FCEH com la de la FEEC.

 

2.- La SORTIDA i ARRIBADA serà a la ZONA ESPORTIVA de SANT JOAN DE MEDIONA.

 

3.- HORARIS:

L’hora de SORTIDA serà a les 9:00h pels corredors de Canicross.

L’hora de SORTIDA serà a les 9.10h pels participants de la Caminada.

Els trets de sortida podran ser avançats o aplaçats segons les condicions climatològiques del dia. S’avisarà amb tota l’antelació possible dels possibles canvis.

 

4.- DISTÀNCIES:

Distància cursa CANICROSS de 6,50 km.

Distància CAMINADA de 6,50 km.

Mes detall sobre els circuits i la prova a la pestanya RECORREGUT de la Web.

 

5.- Els circuits estaran degudament senyalitzats.

 

6.- Els circuits estaran controlats en aquells punts que ho requereixin, hi haurà lloc pel dipòsit de deixalles, les persones que no cuidin l’entorn, no completi la totalitat del recorregut o demostri una actitud inadequada serà desqualificada.

 

7.- CANICROSS

S’admet la participació de totes les nacionalitats de corredors amb una edat mínima de 6 anys. Tots els menors de 12 anys hauràn de ser acompanyats d’un adult durant la cursa. Tots els menors de 12 hauràn de fer entrega de l’autorització parental adjunta a l’inscripció.

S’admet la participació de totes les races de gossos, sempre i quan es compleixin els requisits següents passant el control veterinari pertinent, per tal de garantir la seguretat i complir amb la normativa vigent de protecció animal.

A la recollida del dorsal es realitzarà el control veterinari on s’haurà de fer entrega de la cartilla sanitària del gos per a que puguem comprovar que té més d’un any o el compleix el mateix día de la cursa, disposa del xip i les vacunes obligatòries aplicades amb menys d’un any d’antelació, que són dos tretavalents (parvovirus, moquillo, leptospira i hepatitis).

Per tal de garantir la lliure competició i la seguretat dels participants l’organització de cada cursa elaborarà el seu propi reglament que serà d’obligatori compliment pels seus participants.

De forma general es pauten les normes següents:

 • S’haurà de disposar del material apte per fer canicross:
  • Arnés de tir
  • Línia amortida
  • Cinturó de canicross.
 • Caldrà córrer sempre per darrere el gos.
 • No es permetran agressions de cap tipus al gos, ni físiques ni verbals.
 • No es podrà sortir dels recorreguts marcats ni rebre ajuda externa en el recorregut.
 • En cas d’accident és obligatori socórrer als participants afectats i l’organització es reserva el dret d’atorgar bonificacions de temps als corredors que així ho facin.

 

8.- CATEGORIES:

A part de les categories convencionals també s’incorporaran noves categories per tal de donar cabuda a tot tipus de gossos:

 • Júnior Masculí i Femení <21anys
 • Sènior Masculí i Femení 21 a 39 anys
 • Veterans A Masculí i Femení 40 a 49 anys
 • Veterans B Masculí i Femení +50 anys
 • Gossos de <15kg Masculí i Femení

Aquestes categories són les considerades en la entrega final de premis.

 

9.- CAMINADA

S’admet la participació de totes les nacionalitats de corredors amb una edat mínima de 6 anys. Tots els menors de 12 anys hauràn de ser acompanyats d’un adult durant la cursa. Tots els menors de 12 hauràn de fer entrega de l’autorització parental adjunta a l’inscripció.

S’admet la participació de totes les races de gossos, sempre i quan es compleixin els requisits següents passant el control veterinari pertinent, per tal de garantir la seguretat i complir amb la normativa vigent de protecció animal.

A la recollida del dorsal es realitzarà el control veterinari on s’haurà de fer entrega de la cartilla sanitària del gos per a que puguem comprovar que té més d’un any o el compleix el mateix día de la cursa, disposa del xip i les vacunes obligatòries aplicades amb menys d’un any d’antelació, que són dos tretavalents (parvovirus, moquillo, leptospira i hepatitis).

 

10.- PREMIS:

Canicross: Obsequis als/les tres primers/res de la classificació general.

Sortejos: En acabar l’entrega de premis es sortejaran diferents productes i material, entre tots els participants amb dorsal.

 

11.- INSCRIPCIONS i PREU:

Per realitzar les inscripcions us podeu dirigir a l’apartat Inscripcions d’aquesta mateixa web.

PREU:

Els Beneficis de l’organització de la cursa, aniran destinats de forma solidaria al Refugi APAN.

El preu de la cursa i la caminada serà de 12€ per inscripció.

 

Avís rellevant: En cas d’haver de suspendre la cursa per problemes climatològics, els diners de la inscripció no es reemborsaran i es consideraran donatiu pel Refugi APAN. Les samarretes promocionals es podràn passar a buscar per el Refugi, a Òdena.

 

12.- DORSALS:

La recollida de dorsals es farà el mateix dia de la cursa fins a 1 hora abans del començament de la prova.

 

13.- AVITUALLAMENT:

Soferirà avituallament a tots els participants al acabar la prova. Aquest constarà de fruita fresca, entrepà i aigua.

 

14.- SERVEIS:

Els atletes tindran a la seva disposició servei de vestidors i dutxes al llarg del día de la cursa.

L’organització facilitarà el servei d’aparcament a les immediacions de la Zona esportiva.

 

15.- L’Organització es reserva el dret de modificar qualsevol part del circuit i horaris de les curses, així com les pautes d’aquest reglament.

 

16.- Les reclamacions hauran de fer-se per escrit. La decisió de l’Organització serà inapel·lable.

 

17.- Els organitzadors no es responsabilitzaran dels danys físics o morals que qualsevol  participant pugui patir o causar a tercers. Tot i així, l’Organització té contractada una pòlissa de responsabilitat civil, el Servei d’una Ambulància i una assegurança per participant durant el mateix dia de la prova. D’acord amb el que disposa el Decret 58/2010 del 4 de maig de les Entitats Esportives de Catalunya. .

L’organització contractarà per a tots els participants no federats la llicència d’Activitat Física Obligatòria. Aquesta llicència únicament cobreix per a la prova on el participant s’ha inscrit i inclou l’assegurança d’accidents amb les cobertures d’assegurança esportiva obligatòria.

 

18.- El sol fet d’inscriure’s a la cursa autoritza expressament l’organització a utilitzar gratuïtament les imatges de les persones participants. Aquestes imatges poden figurar en tot tipus de suport gràfic o material de promoció.

 

19.- Els participants donen consentiment exprés al tractament de les seves dades personals per a la finalitat pròpia de l’esdeveniment esportiu, i autoritzen a l’organització de publicar-les en el llistat d’inscrits i en el llistat de resultats de la cursa.
Segons la LOPD 2018.

 

20.- Pel simple fet de participar-hi, s’accepta la present NORMATIVA. Tot allò que no s’hagi previst serà resolt per l’Organització.

32 thoughts on “Reglament

 1. Hola, hace años que salgo a correr con mi perra (una labrador de seis años), pero nunca lo he hecho con arnés ni línea de tiro, simplemente con collar y correa, mi pregunta es, ¿se puede correr la cursa con collar y correa?

  • Hola Germán,
   los canicrossers profesionales utilizan el arnés de tiro para que los perros vayan más cómodos. Aún así, la Federación Española de Canicross también ofrece la posibilidad de correr con arnés de paseo, para evitar tirones en el cuello del perro. Al ser unac arrera popular y benéfica, también podran participar perros con collar de paseo. Además, por lo que me cuentas la tuya ya está más que acostumbrada! Igualmente, habrá voluntarios que, delante de posibles incidentes (alguna persona que tire en exceso del perro, por ejemplo), aconsejaran lo mejor para los perros.

   Muchas gracias por tu interés, esperamos verte en la cursa! 🙂

 2. Molt bones, m’agradaria participar, pero no tinc gos gran. Soc voluntari de una protectora del Bages i podria portar un dels meus amics peluts. hi ha cap problema?

 3. Bona nit,

  Quan us referiu control veterinari tambe han de portar la tos de les gosseres? El meu xic no la te i la rabia de moment tampoc.

  Resulta que el meu peke va neixer a l octubre pero no sabem el dia i hi vam posar el 25, aixi k segons la fitxa no podria correr.

  Tot i aixi us asseguro k esta mes k preparat x correr perque es el solete que m acompanya a totes les meves sortides de 10 km en pla en muntanyes, l altre dia va pjjar al puigmal, va fer la trail del catllaras de 30 km…. En fi k disfruta com un camell i aixi celebrariem el mes k fa l any. La raça es un buldog frances i es el mes macu jeje i te ganes d ajudar a altres gossets, aixi k m ha demanat si el deixarieu anar al canicros………. Esta acostumat a sortir amb dos border collies des dels tres mesets…..

  Restem a l espera k ens digueu tema vacu a rabia i l altra i tema edat.

  Moltes gracies i espero k sigui un exit!

  • Hola Ester, gràcies pel teu missatge. Si el petit fa els 12 mesos durant el més d’octubre, i ja està entrenat i acostumat a fer llargs viatges, no hi hauria problema.

   Les vacunes obligatòries són dos tretavalents (parvovirus, moquillo, leptospira i hepatitis). Quan recolliu els dorsals, haureu d’ensenyar la cartilla veterinària.

   us esperem!! 🙂
   equip de la cursa dels millors amics

 4. Hola,

  em podrieu dir quines son totes les vacunes obligatòries? S’ha d’anar amb cartilla del gos el dia de la cursa? quan es va la valoració medica del gos? jo no vui competir, simplement anar amb el meu gos a correr la carrera de 5km al meu ritme, tinc un gos petit.

  Moltes gracies!

  • Hola Sònia, gràcies pel missatge!
   Les vacunes obligatòries són dos tretavalents (parvovirus, moquillo, leptospira i hepatitis). Quan recolliu els dorsals, haureu d’ensenyar la cartilla veterinària. Quan diem “valoració mèdica”, és el fet de tenir aquestes vacunes per tal d’evitar contagis.

   Actualitzarem el reglament per fer-ho més clar.
   Gràcies pel teu comentari.

   us esperem!! 🙂
   equip de la cursa dels millors amics

 5. Hola!!! ´M´he inscrit al canicross de 5km. Segons el reglament sense llicencia son 10 euros més 1euro per falta de llicència. Jo no tinc llicència i només s´ha m´ha cobrat 10euros. ha de ser així?

  • Hola Gisela, gràcies per inscriure’t! Hem eliminat lo del euro per fer les coses més fàcils. De tal manera que amb l’entrada de 10€, ja pagueu el seguro de l’euro: per tant seria 9€ + 1€, enlloc de 10€ + 1€.

   Gràcies,
   equip de la cursa dels millors amics

 6. Hola!! L’ arnés de tir és el tipus de collar? amb un collar normal no poden córrer? Jo m´he comprat la corretja de córrer d’ aquelles elàstiques amb un cinturó per mí i tot això però no sabia que el seu també havia de ser diferent. Gràcies

 7. Hola! A mi m’agradaria apuntar-me a la caminada però no puc portar gos. És una caminada amb gossos o també pots participar sense portar gos??

  • Hola Gisela, per temes logístics i de manca de transportins, només algún voluntari que coneix els gossos de la protectora els treurà. Pel que fa al canicross, de moment una persona ha anat a entrenar a un dels peluts per preparar-lo per la cursa! 😉 Però sense gos també la pots fer! 🙂

   Gràcies per l’interés!

 8. Hola,
  He practicat canicròs durant 2 anys. L’any passat vaig participar al vostre.
  Malauradament fa 3 mesos va morir la meva gossa d’un neumotòrax…
  Fa 2 mesos vàrem adoptar una cadelleta de 2 mesos. És molt activa i sociable. Li encanta la muntanya, la platja, córrer, farem un bon equip!

  Podem fer una part de la caminada amb companyia dels altres gossos?
  En cas afirmatiu, el preu de la inscripció és per gos o per cada acompanyant?
  Moltes gràcies,
  Ens veïem el dia 5!

  • Hola Òscar, sentim la pèrdua de la teva gosseta 😦

   Pel que fa a la cursa/caminada, les inscripcions són per persona, no per gos. La teva gosseta podria venir a la caminada, el que passa és que no crec que puguis fer només un trosset, ja que el recorregut és un circuit circular, i 5km per ella serien massa. Per altra banda, quan són tan petits són més vulnerables al contagi de segons quines malalties, i tot i que demanem les vacunes obligatòries (parvovirus i algunes més), només per prevenció, i com a consell personal, no la portaria. Potser sóc una mica patidora… hehe Gràcies per l’interés!! 🙂

   equip de la cursa dels millors amics

  • Hola Aurora,
   la inscripció comporta l’obtenció d’una samarreta, esmorzar (llesca amb embotit), beguda i fruita, i dorsal. El dorsal et permet participar a sortejos de 6 maletes Munich, lots de vi i cava, una estada a una casa rural, una neteja interior i exterior del cotxe, i un cupó per portar a la peluqueria al gos. A més a més, la inscripció inclou una assegurança de responsabilitat civil i una assegurança personal per a cada participant en cas de caigudes o incidents. Per altra banda, els diners sobrants es destinen íntegrament a la protectora d’animals.

   Personalment et recomanaria que els nens també s’inscribissin a la cursa.

   Gràcies pel teu interès,
   Equip de la Cursa dels Millors Amics

 9. Hola!!!
  Tinc un dubte sobre el control veterinari. Les vacunes que te la meva gossa son hepatitis, parvo, rabia, brom i leptospirosi i normalment se li posa anualment. Pot participar a la cursa, de fet la tinc inscrita, pero no tenia present que eren dos tetravalents a l´any. Gracies

 10. Hola! jo ja m’he inscrit a la cursa però no tinc gos!!! algun problema? jo volia córrer més que caminar, bé al menys intentar-ho però nomes disposo de 2 gats que dubto que s’animin a venir…;) Passa res si corro sense gos?

  • Hola Silvia, la cursa és de canicross, i només es pot córrer amb gos! hehe Envia-li un email al Lluís (lluis@runedia.com), responsable de la web RUNEDIA per a que et canvii la inscripció, de canicross a caminada (si et ve de gust!). Sinó, també li pots demanar que et torni els diners. Ens pots posar a nosaltres en còpia cursarefugiapan@gmail.com

   Gràcies!!

 11. Bona tarda,

  Tinc un parell de preguntes. Em volia presentar amb la meva parella i la meva gossa a la caminada. Pero volia sapiguer:

  1. Caminada en que consisteix es tot caminar o tambe es corre una mica?
  2. Per porta nomes un gos es unicament 11€ o igualment es un dorsal diferent i son 11€ cadascu?

  Moltes gràcies!

  • Hola Patricia! Et responem les preguntes:

   1. Es fa caminant, la fa gent de totes les edats (nens petits i gent més gran). EL recorregut sol ser d’uns 5-6km i planer, tot i que també hi ha alguna pujadeta.

   2. Cada persona que participa, si vol dorsal (fet que implica samarreta, assegurança mèdica, esmorzar i beguda, participar a sortejos, etc.) hauria de fer el pagament d’11€.

   Moltes gràcies! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s